Accessos directes:

Notes de premsa destacades

 • | Tema: Bicicleta, Mobilitat sostenible

  S'obre a la circulació el nou carril bici que connecta Esplugues de Llobregat amb Barcelona

  L'AMB, l'Ajuntament de Barcelona i l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat inauguren avui aquesta nova via ciclable, que forma part de la xarxa Bicivia i facilitarà la connexió entre el Baix Llobregat i Barcelona. Amb una longitud de 890 metres, té dos espais diferenciats per a vianants i per a bicicletes, i un comptador de bicicletes diàries i anuals.

 • | Tema: Platges

  L'AMB porta a terme la llaurada de les platges de Barcelona

  L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha engegat aquest dilluns 19 de març els treballs de condicionament per posar a punt les platges de Barcelona per a la temporada de bany.

 • | Tema: Platges

  L'AMB ha continuat a Badalona la llaurada de les 41 platges metropolitanes

  L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha portat a terme aquest dijous 15 de març els treballs de condicionament per posar a punt les platges de Badalona per a la temporada de bany. La llaurada de platges és l'operació que marca el tret de sortida de la temporada de bany. Aquestes feines es fan amb tractors que arrosseguen unes grans arades que remouen i regiren la sorra fins a 50 cm de profunditat, per facilitar que s'airegi i que els raigs del sol hi penetrin per potenciar-ne al màxim la seva acció desinfectant; també es retiren les restes soterrades aportades pels temporals de l'hivern, de manera que s'assoleix un grau òptim de salubritat de les platges de cara a l'inici de la temporada.

 • | Tema: Autobusos

  L'AMB presenta la nova xarxa de bus metropolità d'altes prestacions, que es vertebrarà amb els nous serveis "AMB Exprés" i "AMB Metrobús"

  Aquesta nova xarxa metropolitana, que complementarà l'actual, estarà formada per 21 noves línies i tindrà 25 punts d'intercanvi. L'organisme metropolità crearà 7 línies AMB Exprés, un servei que prioritza els recorreguts més directes, i 14 línies AMB Metrobús, amb alta freqüència de pas. L'AMB calcula que la demanda anual estimada d'aquestes línies pot arribar als 42 milions de viatges anuals, el 30% dels quals es preveu que siguin nous viatgers. Aquest increment de l'oferta i de noves línies comportarà la creació d'uns 240 llocs de treball directes i tindrà un impacte notable en la millora de la qualitat de l'aire.

 • | Tema: Aigua, Mobilitat, Mobilitat sostenible

  Els usuaris del Bicibox creixen un 28% durant l'any 2017 i el servei sobrepassa ara els 10.000 usuaris

  Aquesta tarda se celebren els Premis Ciutadà Bicibox de l'any, l'acte anual de reconeixement als usuaris de Bicibox més actius del 2017 de cada municipi. L'AMB també lliurarà avui el carnet a la usuària número 10.000 del servei Bicibox.

 • | Tema: Platges

  L'AMB ha començat a Castelldefels la llaurada de les 41 platges metropolitanes

  L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha iniciat aquest dilluns 5 de març les feines de condicionament per posar a punt les platges metropolitanes per a la temporada de bany. La llaurada de platges és l'operació que marca el tret de sortida de la temporada de bany. Aquesta tasca es fa amb tractors que arrosseguen unes grans arades que remouen i regiren la sorra fins a 50 cm de profunditat, per facilitar que s'airegi i que els raigs del sol hi penetrin per potenciar-ne al màxim l'acció desinfectant; també es retiren les restes soterrades aportades pels temporals de l'hivern, de manera que s'assoleix un grau òptim de salubritat de les platges de cara a l'inici de la temporada.

 • | Tema: Platges

  L'AMB constata que les platges metropolitanes estan perdent sorra

  El servei de platges de l'AMB constata que el litoral metropolità s'està reduint, ja que s'ha detectat una regressió important i accelerada d'algunes platges metropolitanes al llarg dels últims anys.

 • L'AMB rebaixa les tarifes d'aigua potable a la metròpolis per segona vegada en dos anys

  El rebut als municipis abastits per Aigües de Barcelona baixarà un 1,65%, tot i que Aigües de Barcelona sol·licitava un augment del 3,7%. La proposta no repercuteix l'augment de tarifa d'Aigües Ter-Llobregat i revisa diversos costos de l'empresa a la baixa.

 • | Tema: Contaminació, Metròpolis

  Més del 95% dels residents a la metròpolis Barcelona considera que la contaminació és un problema important

  El 57,1% destaca la restricció de vehicles com a mesura per reduir-la. El 84,4% dels enquestats de l'estudi de GESOP està d'acord que es facin restriccions de trànsit en episodis de contaminació atmosfèrica. L'AMB valora positivament l'impacte i la valoració de la ciutadania sobre les iniciatives i mesures liderades per l'organisme metropolità per millorar la qualitat de l'aire. Més del 30% dels residents metropolitans enquestats per l'estudi de GESOP reconeix que ja ha fet un canvi d'hàbits, sobretot en la mobilitat quotidiana. Tres de cada quatre enquestats fan una bona valoració de la zona de baixes emissions (ZBE) Rondes de Barcelona, implementada per l'AMB i l'Ajuntament de Barcelona. Segons l'estudi, el 21% de residents metropolitans creu que es veurà afectat per les restriccions ZBE Rondes de Barcelona i, d'aquests, més d'un 60% diu que optarà pel transport públic.