Accessos directes:

Notes de premsa destacades

 • | Tema: Pobresa energètica

  Front municipal, de les entitats socials, ambientals i de la societat civil per garantir els drets energètics a Catalunya

  El 2n Congrés Català de Pobresa Energètica se centra en les causes que agreugen la pobresa energètica.

 • | Tema: Bicicleta, Mobilitat elèctrica

  L'AMB presenta el nou servei de bicicleta pública compartida metropolitana

  El nou servei, l'E-Bicibox, s'implantarà inicialment a 12 municipis metropolitans i funcionarà amb bicicletes elèctriques de 7.00 a 24.00 hores els 365 dies l'any. L'abonament del servei inclou una quota anual de 30 € i una tarifa segons franges temporals d'ús. Promocionalment, els primers 30 minuts seran gratuïts.

 • | Tema: AMB - Institucional, Mobilitat i transport

  Alteracions i reforços del transport públic per als actes de record dels atemptats de l'agost de 2017

  Amb motiu del actes commemoratius en record i solidaritat amb les víctimes dels atemptats terroristes de l'agost del 2017 a Barcelona i Cambrils, que tindran lloc demà divendres, 17 d'agost, al matí, l'AMB informa sobre les alteracions i reforços del transport públic en l'entorn de Plaça Catalunya de Barcelona, que se centren en les línies de Bus Metropolità, Aerobús i metro.

 • | Tema: Biodiversitat, Parcs

  No hi ha constància de vespa asiàtica a la xarxa de parcs metropolitans

  Protocol de detecció de la vespa asiàtica en marxa

 • | Tema: Paisatge

  S'inicia el procés d'informació pública del Pla especial de Collserola

  A partir del 9 d'agost s'obre el termini legal d'informació pública per a la consulta i presentació d'al·legacions del Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola, aprovat inicialment el passat 24 de juliol pel Consell Metropolità. Durant tres mesos, l'expedient es podrà consultar a la Secretaria de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Així mateix, el document complet del PEPNat es troba disponible a la pàgina web www.amb.cat i presencialment al Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola.

 • | Tema: Mobilitat i transport

  Avui entra en vigor l'ampliació del topall econòmic per accedir a la targeta rosa metropolitana

  Avui dimecres, 8 d'agost del 2018, ha entrat en vigor l'ampliació del topall econòmic per accedir a la targeta rosa metropolitana, en les dues modalitats, gratuïta i de tarifa reduïda. Amb l'objectiu de que més persones amb escassos recursos econòmics es puguin beneficiar d'aquest títol social, l'AMB va modificar l'Ordenança Metropolitana que regula el Sistema de Tarifació Social del Transport. La mesura es va aprovar al Consell Metropolità del mes de maig i ara, després del temps pertinent d'exposició pública (30 dies) i de la seva publicació, entra en vigor.

 • | Tema: Biodiversitat, Platges

  S'instal·len biòtops al litoral metropolità: esculls artificials per potenciar la biodiversitat marina

  Aquest mes de juliol l'AMB ha instal·lat un total de 8 biòtops al litoral metropolità aprofitant l'abalisament anual de la costa en temporada alta. La col·locació de boies a 200 metres de la platja ha servit per introduir aquesta mena d'esculls artificials, que se submergeixen gràcies a un vaixell. Es tracta d'estructures submarines d'1 metre de diàmetre, 0,75 d'alçada i 525 kg de pes amb 3 parts diferenciades. La part de sota està formada per una base ampla que dona estabilitat i fixa la peça de formigó, que aguanta la boia al fons sorrenc. Aquesta base ampla suporta dues semicircumferències al damunt: una té diferents peces de formigó col·locades horitzontalment i l'altra està formada per cavitats o forats de mides variables.

 • | Tema: Rondes

  Actuacions de pavimentació a les rondes de Barcelona

  La campanya d'enguany de renovació de l'aglomerat actua a la Ronda Litoral (B-10), des del PK 2+800 al PK 0+000, i al Nus de la Trinitat.

 • | Tema: AMB - Institucional

  L'AMB respecta la interlocutòria del TSJC, però discrepa del seu contingut, i defensa les competències metropolitanes i seguirà treballant per la resolució del conflicte i la defensa del sector del taxi

  L'AMB agraeix al Ministeri de Foment la bona predisposició que ha mostrat i la seva oferta de diàleg i coordinació per arribar a una convivència ordenada en el sector del taxi i les VTC L'organisme metropolità defensa les competències metropolitanes en matèria de mobilitat i transport públic urbà, i demana fórmules per respectar i reconèixer els drets dels treballadors del sector del taxi