Accessos directes:

Notes de premsa destacades

 • | Tema: Aigua

  L'AMB obre un expedient sancionador a Aigües de Barcelona per manca de transparència

  Aigües de Barcelona, empresa metropolitana de gestió del cicle integral de l'aigua SA, hauria desatès de forma reiterada –entre 2016 i 2018– fins a 20 requeriments d'informació de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. L'Agència de Transparència troba evidències de possible infracció molt greu, tant per la seva reiteració com per la manca de lleialtat envers l'administració pública. És la primera vegada que s'obre un expedient sancionador per incompliment de la Llei de Transparència a una empresa, que pot acabar en sanció econòmica i en la suspensió per poder contractar amb l'administració.

 • | Tema: Mobilitat i transport

  Les motos més contaminants tampoc podran circular en l'àmbit ZBE Rondes de Barcelona en cas d'episodi de contaminació

  A partir de l'1 de desembre de 2018, en cas d'episodi de contaminació les motocicletes, ciclomotors, tricicles i quadricicles que no disposin del distintiu de la DGT tampoc podran circular en l'àmbit ZBE Rondes de Barcelona. L'AMB i l'Ajuntament de Barcelona activen avui una campanya de comunicació per informar d'aquesta mesura temporal. Es recorda que les restriccions, que tindran lloc quan la Generalitat declari episodi de contaminació, estan establertes entre les 7 i les 20h dels dies laborables, també afecten a turismes sense distintiu de la DGT i les furgonetes Pre-Euro 1.

 • | Tema: Sensibilització

  Gairebé 300 persones defensen el litoral metropolità en una acció conjunta de sensibilització ambiental

  Aquest diumenge 11 de novembre s'ha portat a terme la jornada Acció Platges Met. Per primera vegada, els 8 municipis metropolitans del litoral han dut a terme simultàniament actuacions de sensibilització per protegir i defensar les platges davant la regressió del litoral.

 • | Tema: Acció de govern

  L'AMB participa a l'Smart City Expo World Congress 2018 amb nous serveis de gestió metropolitana intel·ligent

  Com a impulsora de projectes <i>smart</i> (intel·ligents) i innovadors a escala metropolitana, l'AMB serà present per quart any consecutiu a la fira Smart City Expo World Congress, que es durà a terme al recinte firal de l'Hospitalet de Llobregat del 13 al 15 de novembre del 2018, per presentar les seves darreres novetats. Aquesta participació es farà a través d'un stand propi, que s'emmarca sota el paraigua dels reptes i les oportunitats per a la metròpolis del segle XXI, i a través de diversos debats i jornades de treball en xarxa. L'estand es dividirà en cinc àrees temàtiques per presentar i visualitzar les últimes novetats de l'AMB: desenvolupament d'infraestructures intel·ligents a les Rondes de Barcelona; plataformes intel·ligents de gestió de serveis metropolitans, i noves tecnologies i serveis aplicats a la mobilitat sostenible per continuar lluitant contra la contaminació atmosfèrica. Els altres dos espais presentaran, d'una banda, cercadors per potenciar i facilitar la reactivació econòmica i, d'altra banda, l'èxit de sis empreses metropolitanes intel·ligents.

 • | Tema: Cooperació internacional

  Arrenca la 3a edició del programa Tenim Drets, Teixim Llibertats a la Palma de Cervelló

  Durant la taula rodona es van presentar les principals novetats d'aquesta nova edició. La novetat més destacada és la del taller de pintura de murals en parets sobre el dret a l'aigua.

 • | Tema: Energia

  Barcelona Energia, operador elèctric metropolità, arriba a la ciutadania

  S'obre el procés per fer que la comercialitzadora elèctrica pública doni servei a les primeres 20.000 llars de Barcelona i la seva àrea metropolitana a partir de l'1 de gener de 2019. La primera fase de desplegament ha permès consolidar Barcelona Energia com l'operador públic energètic més gran de tot l'Estat. La capital catalana i el territori metropolità ja no depenen de l'oligopoli. Els clients podran participar en les decisions sobre l'empresa i tindran accés directe a assessorament i acompanyament per millorar la gestió de la seva factura, estalviar més i buscar l'eficiència energètica. S'oferirà un servei més transparent amb informació clara sobre tarifes i gestió de les instal·lacions. La comercialitzadora d'energia elèctrica és un instrument que contribueix a la transició cap a un model energètic sostenible potenciant l'estalvi d'energia, l'autoconsum, la generació de proximitat i l'energia 100% renovable certificada

 • | Tema: Pobresa energètica

  Reclamem un nou model energètic més democràtic, participat i basat en les energies renovables que garanteixi els drets energètics de la ciutadania

  Més de 400 persones han participat en el 2n Congrés Català de Pobresa Energètica que ha reunit més de 100 experts en pobresa energètica, nacionals i internacionals. Conclusions del congrés: la pobresa energètica te gènere femení, cal fer més incidència política per influir en el preu de l'energia i cal que les administracions públiques apostin fort per la rehabilitació energètica. Més de 100 persones han portat les seves factures energètiques i d'aigua al Punt d'Assessorament Energètic que s'ha instal·lat durant el congrés.

 • | Tema: AMB - Institucional, Metròpolis

  Primer pas per configurar un espai cultural metropolità

  Crear públics, incentivar la creació i promoure la cultura amb clau metropolitana, la de Barcelona real. Avui ho hem reivindicat a la jornada de La Dimensió Cultural de Barcelona

 • | Tema: Mercaderies, Metròpolis, Mobilitat elèctrica, Mobilitat i transport, Mobilitat laboral, Mobilitat sostenible

  L'AMB llança la primera subvenció per ajudar les empreses de distribució a adquirir vehicles no contaminants

  Aquesta subvenció metropolitana, de 60.000€, facilitarà als autònoms o empreses de distribució urbana de mercaderies adquirir vehicles de zero emissions per fer la distribució capil·lar (o d'última milla). L'AMB finançarà fins a un màxim del 50% del vehicle o fins a una quantia màxima de 15.000 € per cada projecte d'ecologística presentat. L'AMB recorda que el 20% de la mobilitat metropolitana la generen els vehicles de distribució urbana de mercaderies i aquests suposen el 40% de les emissions contaminants.